fbpx

Marche :
084 32 71 71
Jambes :
081 30 15 18
Luxembourg :
B 63 22 02 41
L 26 37 59 40

 
 

Ambachtelijke ontwerper sinds 1905

Een honderdjarig bedrijf dat met zijn tijd is mee geëvolueerd.

 

Ons bedrijf

Hanin dat zijn 3 productiewerkplaatsen verspreid over België en Luxemburg, elk met zijn eigen bijzonderheden: twee glas- en spiegelwerkplaatsen in Jambes en Grass (LU) en een werkplaats gewijd aan schrijnwerk in pvc, staal en aluminium in Marche. Vanuit onze 4 verkooppunten bedienen we heel België, Luxemburg, Frankrijk en het Midden-Oosten en exporteren we onze Belgische ambachtelijke productie over de hele wereld.

 

Onze missie

Dankzij onze expertise en onze multidisciplinaire vaardigheden op het gebied van glas-, spiegel- en schrijnwerk kunnen we u een complete en hoogwaardige dienst op maat bieden voor de inrichting van uw woning of professionele ruimte.

Onze drijfkracht

Bij Hanin houden we van uitdagingen en mooie en buitengewone realisaties. We zijn ambachtslieden en we worden graag gezien als probleemoplossers. We bieden vernieuwende oplossingen op maat om aan de specifieke behoeften van onze klanten te voldoen en hen zo goed mogelijk tevreden te stellen.

Hanin bestaat uit 3 productiewerkplaatsen en 4 lokale verkooppunten.

Hanin dispose d'un siège commercial et d'un atelier en vitrerie et miroiterie à Jambes. Anciennement la Miroiterie Jamboise.
Belgique

Jambes

Hanin dispose d'un site commerciale et d'un atelier de production de portes et fenêtres en PVC, Aluminium et Acier, à Marche-en-Famenne
Belgique

Marche

Luxembourg

Grass

Qatar

Doha

Een van onze grote troeven is dat we u een complete dienst op maat kunnen bieden. Unieke realisaties van de meest klassieke tot de meest moderne. Klanten dicht bij huis... en verre export.

Kwaliteit

We gebruiken robuuste en hoogwaardige grondstoffen en maken duurzame en esthetische projecten met oog voor detail.

Ethiek

Onze eerste zorg is het onderhouden van een eerlijke en oprechte relatie met elk van onze klanten, leveranciers en medewerkers en hen tevreden te stellen op lange termijn.

Ambacht

Binnen onze teams - werkplaatsen en technische specialisten - beschikken we over de nodige vaardigheden om elk van uw projecten op maat te analyseren en uit te voeren van a tot z.

Evolutie

Onze medewerkers zijn voortdurend op de hoogte van de technologische en esthetische ontwikkelingen in ons vakgebied om u vernieuwende en aangepaste oplossingen te kunnen bieden.

Onze geschiedenis

2019
Het imago van ons bedrijf evolueert. Met het oog op consistentie en eenvoud, en ook omdat we als een team werken voor het succes van elk van uw projecten, kiezen we ervoor om onze 4 sites eenzelfde naam te geven. Châssis Hanin (Marche-en-Famenne, Midden-Oosten), Miroiterie Jamboise (Jambes) en Comptoir Des Glaces - Hanin Glass Center (Grass-Groothertogdom Luxemburg) worden HANIN. Dezelfde mensen, dezelfde diensten, dezelfde waarden maar één naam, een nieuw logo en een nieuwe website voor meer moderniteit. Vandaag zijn het bijna 40 hooggekwalificeerde medewerkers die elke stap van de productie van uw voordeuren, binnendeuren, raamwerken en glas- en spiegelwerken volgen.
2018
Comptoir des Glaces van Aarlen verhuist naar de industriezone van Grass in het Groothertogdom Luxemburg. Aangezien de toegankelijkheid van het centrum van Aarlen beperkt is, kiezen we voor het comfort van onze klanten en voor het laden voor een nieuwe, grotere en beter toegankelijke ruimte.
2017
Châssis Hanin verhuist. We verlaten onze oorspronkelijke werkplaats in het centrum van Marche voor een grotere en toegankelijkere ruimte een paar kilometer verderop lang de rijksweg 4. Als meesters in de kunst van het maken van niet-conventionele raamwerken beslissen we om deze gelegenheid aan te grijpen om nieuwe perspectieven te openen en ons aanbod uit te breiden met modernere en hedendaagsere realisaties, met behoud van onze waarden van vakmanschap en uitmuntendheid.
2013
Dankzij het programma van AWEX dat de vestiging van vertegenwoordigingskantoren in het buitenland steunt, openen we onze bedrijfszetel in Doha waar we vandaag nog steeds aanwezig zijn en nemen we er een medewerker in dienst om ons merk op de Qatarese markt te vertegenwoordigen. We sluiten ook een overeenkomst met Darwish Holding, een grote Qatarese groep. We zijn op dit moment de eerste Belgische KMO die in Qatar is gevestigd.
2012
We nemen de Aarlense instelling Comptoir des Glaces over en blijven op haar oorspronkelijke locatie tot in 2018.
2010
Miroiterie Jamboise verhuist naar een nieuw, groter gebouw aan de overkant van de straat, op een paar meter van het vorige.
2008
We nemen de activiteit van Drion Bank Security in Gembloux over. Drion Bank Security is gespecialiseerd in hoog beveiligd staal en rust de meeste grote Belgische banken en andere professionele klanten zoals juweliers, ambassades, het leger en de NAVO uit. Vandaag beschikken we nog steeds over de vaardigheden en vereiste certificeringen op dit gebied en doen we deze knowhow voortleven bij onze professionele klanten met specifieke beveiligingsbehoeften. We nemen dit jaar ook deel aan de missie van AWEX in Doha, de hoofdstad van Qatar, en merken de aanwezigheid van prachtige woningen op die misschien behoefte hebben aan een beveiliging of mooie raamwerken. Dit is het vertrekpunt van onze ervaring op het gebied van grote export, voornamelijk naar het Midden-Oosten waar we als Belgische ambachtelijke KMO luxe deuren en ramen bieden.
2004
We nemen de activiteiten van de Vitrerie du Condroz over.
2002
We nemen de Miroiterie Jamboise over die in 1959 door de heer Armand Massinon werd opgestart. Dit mooie Naamse bedrijf wekt onmiddellijk sympathie op. Het doel is om synergieën te kunnen creëren tussen onze verschillende bedrijven en het aanbod van glaswerken en raamwerken te kunnen combineren. Het is voor ons ook de kans om onze klanten een nieuw toegangspunt tot onze diensten aan te bieden dat gespecialiseerd is in glas- en spiegelwerken maar dat uiteindelijk een verkooppunt zal worden voor ons schrijnwerk.
1995
Na enkele jaren van activiteit merken we dat de concurrentie steeds meer automatiseert wat een aanzienlijke kostenreductie mogelijk maakt. We beslissen dan om afstand te nemen van deze evolutie door verder op de kwaliteit van onze diensten en het vertrouwen van onze klanten in te zetten. We volharden in exclusief schrijnwerk dat esthetischer en robuuster is en versterken zo de reputatie van ons bedrijf op de hoogwaardige ambachtsmarkt.
1992
We nemen het bedrijf Châssis Hanin over en beslissen om zijn knowhow op het gebied van schrijnwerk en glaswerk voort te zetten en het productengamma uit te breiden naar andere materialen zoals hoogwaardig aluminium en pvc. Het is met twee oud-medewerkers van Châssis Hanin dat we dit avontuur beginnen. Vanaf het begin positioneren we ons als een ambachtelijk bedrijf en kiezen we ervoor om altijd naar uitmuntendheid te streven. We specialiseren ons in realisaties met een klassieke en niet-conventionele stijl. De identieke reproducties van oude raamwerken die we in de architectuur van herenhuizen en karakterhuizen terugvinden, worden de kern van onze activiteit.
1905
Châssis Hanin wordt in Marche-en-Famenne opgericht door de heer Georges Hanin. Het specialiseert zich in spiegelwerk en het vervaardigen van raamwerken.
nl_BEDutch